Путін побоюється Ердогана та Сі Цзіньпіна, вважає Жирнов / скріншот

Колишній співробітник КДБ і служби зовнішньої розвідки Росії Сергій Жирнов вважає, що для російського диктатора Володимира Путіна у світовій політиці є лише два лідери. Одним із небагатьох людей, яких поважає президент РФ, на думку експерта, є лідер Туреччини Реджеп Таїп Ердоган.

Як він зазначив в ефірі "24 каналу", повага до Ердогана з боку Путіна досягла найвищої точки в листопаді 2015 року, коли Туреччина збила російський винищувач. При цьому, за словами Жирнова, на Заході немає жодної людини, яку російський президент би не зневажав.

Екс-співробітник КДБ додав, що окрім Ердогана, Путін побоюється і поважає лише Сі Цзіньпіна. Проте до лідера Китаю очільник Кремля більше відчуває заздрість, адже КНР є великою країною з великою кількістю населення.

Відео дня

"Це країна, яка грає в свою гру і в цю гру Путіну грати доволі важко", – зауважив Жирнов.

Відносини Росії зі світом: актуальні новини

Росія зміцнює союз з Іраном. Нещодавно країни підписали угоду про фінансування і будівництво іранської залізничної лінії в рамках реалізації міжнародного транспортного коридору "Північ-Південь". Він має поєднати російські порти на Балтійському морі з іранськими в Індійському океані і Перській затоці.

Водночас президент Франції Еммануель Макрон заявив, що Росія стала васалом Китаю. За його словами, РФ вже програла війну в Україні геополітично та фактично увійшла у форму підпорядкування щодо Китаю.

Вас також можуть зацікавити новини: