У МЗС РФ прокоментували "референдум" у Херсоні / скріншот

У Міністерстві закордонних справ Російської Федерації прокоментували підготовку "референдуму" в окупованому Херсоні. Російські дипломати заявили, що нічого про це не знають.

Про це повідомляє російський пропагандистський ресурс "Інтерфакс".

"Не чув нічого", - заявив заступник Міністра закордонних справ РФ Андрій Руденко на питання про підготовку російською владою так званого "референдуму" в Херсоні.

Відео дня

Варто відзначити, що дана заява в російському МЗС прозвучала після того, як президент України Володимир Зеленський попередив російську сторону про вихід України з переговорного процесу у разі проведення "референдуму" в Херсоні.

Як раніше повідомляв УНІАН, Херсон окупували російські війська 2 березня. Після цього в місті систематично проводилися мітинги на підтримку України. При цьому російські військові не гребували використовувати зброю проти беззбройних жителів Херсона. 

Крім того, мітинги проходили і в Новій Каховці, де також окупанти відкривали вогонь по українцях.

В окупованому Херсоні окупанти заявили, що мають намір провести "референдум" про створення так званої "Херсонської Народної Республіки". Спочатку його планували провести в період з 1 травня по 10 травня, потім перенесли на 27 квітня. 

Вас також можуть зацікавити новини: