Суд у Білорусі виніс вирок одному "рейкових" партизанам / фото Беларуски Гаюн

Суд в Білорусі виніс рішення у справі одного з "рейкових партизан" Олексія Шишковця. Чоловіка звинуватили в тероризмі

Про це повідомили правозахисники "MAYDAY".

Відзначається, що Могилевський обласний суд завершив розгляд кримінальної справи жителя Осиповичів Олексія Шишковця, якого звинуватили в тероризмі, а також в участі у збройному формуванні на території іноземної держави.

Відео дня

Шишковця затримали у березні поточного року. За даними МВС, підозрюваний "увійшов до складу екстремістського формування ByPol, авторизувавшись в мобілізаційному чат-боті для здійснення протиправних дій в Білорусі". 1 березня він нібито отримав завдання заблокувати залізничні колії і застосувати "коктейлі Молотова". Вже у вересні КДБ включив чоловік в список "причетних до терористичної діяльності".

Суддя Сергій Мазуров засудив чоловіка до 11 років позбавлення волі в умовах посиленого режиму.

"Рейкова" війна в Білорусі - що відомо

24 лютого РФ вдерлася в Україну і влаштувала в країні справжній колапс. Окупанти не тільки захоплюють військові частини, аеропорти та інші стратегічні об'єкти, а й стріляють по мирних жителях і багатоповерхівках міст.

27 лютого з'явилася інформація про те, що Білорусь може оголосити війну Україні. Офіційних підтверджень вторгнення її армії на нашу територію досі немає.

При цьому в Білорусі активізувалися "рейкові партизани", які навмисне пошкоджували залізничну інфраструктуру країни і заважати поставкам російської зброї, боєприпасів і живої сили для війни проти України.

27 квітня влада Білорусі схвалила поправки до Кримінального кодексу, що передбачають можливість застосування смертної кари "за замах на вчинення актів тероризму".

Вас також можуть зацікавити новини: