У Росії активізувався партизанський рух / фото t.me/guberniaband

Партизани в Російській Федерації активізувалися після повномасштабного вторгнення в Україну. Підпільники палять військкомати та заважають перевозити техніку, ведучи "рейкову війну".

Про це повідомляє видання The Insider.

Всього на території РФ відбулися мінімум 23 атаки на військкомати, з них 20 - підпали коктейлями Молотова. При цьому за атаками стояли різні групи - ліві анархісти, проукраїнські активісти та ультраправі.

Відео дня

Крім того, за даними ЗМІ, в період з березня по червень раптово зійшли з рейок 63 товарних потяги. Відповідальність за рейкову війну взяли на себе представники "Бойової організації анархо-комуністів". Вони затримали потяги до військової частини у Володимирській області, де розміщений арсенал головного ракетно-артилерійського управління Міноборони РФ.

"На жаль, диверсія була виявлена ввечері 25 червня. Проте навіть у такому вигляді диверсія завдала шкоди противнику, затримавши пересування складів з військовим обладнанням і заподіявши економічний збиток у зв'язку з необхідністю відновлення залізничних шляхів", - йдеться в повідомленні.

За словами партизанів, вони надихнулися білоруським рухом "рейкових військ", які підірвали логістику російської армії на початку повномасштабного вторгнення.

Як раніше повідомляв УНІАН, 24 лютого РФ вторглася в незалежну Україну і влаштувала в країні справжній колапс. Окупанти не тільки захоплюють військові частини, аеропорти та інші стратегічні об'єкти, а й стріляють по мирних жителях і багатоповерхівках міст.

27 лютого з'явилася інформація про те, що Білорусь може оголосити війну Україні. Офіційних підтверджень вторгнення її армії на нашу територію поки немає.

При цьому в Білорусі активізувалися "рейкові партизани", які навмисне пошкоджували залізничну інфраструктуру країни і заважати постачанню російської зброї, боєприпасів і живої сили для війни проти України.

27 квітня влада Білорусі схвалила поправки до Кримінального кодексу, що передбачають можливість застосування смертної кари "за замах на вчинення актів тероризму". 

Вас також можуть зацікавити новини: