В російській Держдумі попередили Південну Корею про можливість передачі зброї КНДР/ фото ua.depositphotos.com

Росія озброїть КНДР, якщо Південна Корея надішле Україні танки або важке озброєння. Про це в ефірі державного телебачення РФ заявив депутат Державної Думи, телеведучий і пропагандист Євгеній Попов. Відповідний ролик у своїй соцмережі розмістив радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.

Зокрема, Попов, за його словами, не розуміє, чому південнокорейці дивуються планам РФ надати зброю КНДР.

"Чому вони взагалі обурюються? Коли вони заборонили поставки автомобілів корейських сюди офіційно, ми повинні були мовчати. Коли вони припинили поставку чіпів сюди - нам життєво необхідних чіпів... Ми їх, звичайно, все одно купуємо - не скажемо як, але знаємо і купуємо. Але ж що, ми повинні мовчати? Звичайно, ми будемо допомагати Корейській народно-демократичній республіці. Всіляко будемо допомагати", - каже депутат Держдуми.

Зокрема, за його словами, це станеться, якщо Південна Корея розпочне військову допомогу Україні у вигляді танків та важкого озброєння.

"Тоді ми будемо озброювати Північну Корею. Мені здається, так влаштований справедливий світ. Ми ж його будуємо? Справедливий світ, симетрична реакція на дії південнокорейців. Пусть потім не дивуються", - попередив Попов.

Відносини Росії та КНДР - останні новини

КНДР надала Росії балістичні та протитанкові ракети для її війни проти України. Про це на брифінгу для ЗМІ розповіли представники армії Південної Кореї.

За словами південнокорейських військових, вони підозрюють Північну Корею у відправці до Росії невизначеної кількості балістичних ракет малої дальності, протитанкових ракет і переносних протиповітряних ракет. Також КНДР, ймовірно, передала Росії гвинтівки, ракетні установки, міномети і снаряди.

Пізніше в ГУР Міноборони України прокоментували інформацію про те, що Північна Корея могла передати РФ балістичні ракети.

"В нас поки що немає доказів цього — ми постійно слідкуємо за каналами постачання зброї Росії, але саме цього факту не можемо ні підтвердити, ні спростувати", — пояснив представник ГУР Міноборони Андрій Черняк.

Вас також можуть зацікавити новини: