Росія наростила військову присутність у Білорусі: американські аналітики розкрили деталі

Йдеться про 1840 військовослужбовців, десятки одиниць БТР, артилерії та ППО.

Росія посилила своє військове угруповання на території союзницької Республіки Білорусь. Зокрема, за підтримки Москви Мінськ розгорнув декілька батальйонів і тактичних груп у двох областях Білорусі.

Про це повідомляють американські аналітики у звіті ISW з посиланням на інформацію, оприлюднену українським військовим оглядачем Костянтином Машовцем у неділю, 17 грудня. Той стверджував, що білоруські військові розгорнули масштабне військове угруповання на теренах двох областей.

За словами експерта, у Білорусі розгорнули:

  • десантно-штурмовий батальйон 38-ї десантно-штурмової бригади біля Ужово і на південь від Пінська Брестської області;
  • два загони 5-ї бригади спецназу поблизу Іванова Брестської області та Приболовичей Гомельської області;
  • парашутно-десантний батальйон 103-ї окремої повітряно-десантної бригади поблизу Лельчицького району, Брагіма та Зябрівка Гомельської області;
  • тактичну групу 51-ї артилерійської бригади на південь від міста Гомель;
  • реактивну артилерійської батареї 336-ї реактивної артилерійської бригади поблизу Зябрівки Гомельської області.

Машовець уточнив, що угруповання включає 1840 військовослужбовців, до 68-70 одиниць БТР, 24 артилерійські системи і три системи протиповітряної оборони.

Війна в Україні - обстановка у Білорусі

Нещодавно моніторингова група "Беларускі Гаюн" повідомляла, що у Білорусі будують нове військове містечко неподалік кордону з Україною, раніше на цьому місці були дитячі табори, донедавна – клуб лазертагу. 

Раніше зазначалось, що вздовж українського кордону від Волинської до Чернігівської областей розташовано близько 1800 військових Білорусі

Вас також можуть зацікавити новини: