Росіян попросили на вихід з кількох районів Вірменії / фото REUTERS

Вірменія домоглася виведення російських військових та прикордонників з частини своєї території. Про це домовились на особистій зустрічі у Москві самопроголошений президент Росії Володимир Путін та премʼєр-міністр Вірменії Нікол Пашинян, повідомляє вірменська редакція "Радіо Свобода".

Згідно з досягнутою угодою, російські прикордонні війська та військові контрольні пункти будуть виведені з районів Тавуш, Сюнік, Вайоц Дзор, Гегаркунік та Арарат. 

За словами речника Кремля Дмитра Пєскова, "на прохання вірменської сторони російські прикордонники залишаться на вірменсько-турецькому та вірменсько-іранському кордоні". 

Відео дня

Зазначається, що російські війська перебували у Вірменії від часів розпаду СРСР. Фактично, це ті самі радянські війська, які стояли у Вірменські РСР, а потім залишилися підпорядкованими напряму Москві.

Російсько-вірменські відносини: останні новини

Як писав УНІАН, Вірменія більше не братиме участі у фінансуванні діяльності Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ) – російського аналогу НАТО. При цьому Вірменія формально залишається у складі організації.

Також ми розповідали, що Вірменія пригрозила заблокувати російські телеканали на своїй території, якщо Москва проігнорує вимоги місцевої влади. Як заявив прем'єр-міністр країни Нікол Пашинян, Єреван розраховує "на повагу громадян та державного порядку Вірменії" з боку російських мовників.

Вас також можуть зацікавити новини: