Військові вертольоти Росії / скріншот з відео

В районі вірмено-турецького кордону помітили вертольоти 102-ї бази Збройних сил Росії в Гюмрі.

Відео з'явилося в Telegram-каналі «Військовий оглядач».

У Південному військовому окрузі ЗС Росії заявили, що це нібито проводяться заплановані навчання. При цьому навчання проходять в тому числі на російських базах в Абхазії, Південній Осетії та Вірменії. Також уточнюється, що це нібито не пов'язано із заявами Туреччини про підтримку Азербайджану на тлі загострення конфлікту з Вірменією.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 12 липня на азербайджано-вірменському кордоні спалахнули бойові дії, були людські втрати.

За даними оборонного відомства Азербайджану, територія цієї країни була обстріляна з артилерійських установок, що спричинило бойові дії на цьому напрямку.

Читайте такожВ Азербайджані тисячі людей вийшли підтримати армію у війні з Вірменією (відео)

Як заявили в Міноборони Азербайджану, втрати зафіксовані з обох сторін. "Підрозділи збройних сил Вірменії з метою захоплення наших позицій на Товузському напрямку азербайджано-вірменського державного кордону здійснили спробу атаки із застосуванням артилерії. В результаті вжитих заходів противнику було завдано удару, і він був відкинутий назад, зазнавши втрат. В ході боїв двоє військовослужбовців азербайджанської армії загинули і п'ятеро отримали поранення", - повідомили в Міноборони Азербайджану.

Своєю чергою, Міністерство оборони Вірменії стверджує, що група азербайджанських солдатів спробувала перетнути державний кордон на позашляховику, але повернулася на свої позиції після попередження.

Вірменські військовослужбовці відкрили вогонь і ліквідували кількох бійців з іншого боку. Про втрати зі свого боку Вірменія не повідомляє. За версією Міноборони Вірменії, постраждали тільки сили Азербайджану.