Вірменія відмовилася фінансувати діяльність ОДКБ / скріншот

Вірменія не братиме участі у фінансуванні діяльності Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ). Про це у відповідь на письмовий запит Factor.am повідомила прес-секретар міністерства закордонних справ країни Ані Бадалян.

За її словами, Вірменія утримається від приєднання до рішення від 23 листопада 2023 р. "Про бюджет ОДКБ на 2024 р." та, тим самим, від участі у фінансуванні діяльності організації.

"При цьому Єреван не заперечуватиме ухвалення цього рішення в обмеженому форматі", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Видання нагадує, що раніше помічник президента Росії Юрій Ушаков заявив, що Вірменія має намір утриматися від фінансування ОДКБ.

"Варто зазначити, що хоча Вірменія і не вийшла з ОДКБ, вона не бере участі у діяльності структури, зокрема у спільних військових навчаннях. Нікол Пашинян (прем'єр-міністр Вірменії - УНІАН) заявив із політичної платформи номер один країни, що ОДКБ де-юре відмовляється реєструвати свою зону відповідальності у Вірменії та не відреагувала належним чином на виклики безпеки Вірменії, більше того, це створило проблеми безпеки для Вірменії", - пише ЗМІ.

Відносини Вірменії з РФ - останні новини

Напередодні у Вірменії пригрозили заблокувати російські телеканали. За словами прем'єр-міністра країни Нікола Пашиняна, це станеться, якщо Москва проігнорує вимоги місцевої влади.

Також УНІАН повідомляв, що минулого року Вірменія остаточно ратифікувала Римський статут про Міжнародний кримінальний суд. Таким чином, відтепер країна зобов'язана заарештувати правителя РФ Путіна в разі його приїзду.

Вас також можуть зацікавити новини: