Чорногорія зазнала масованої кібератаки з боку РФ / фото REUTERS

Російські хакери здійснили масовану кібератаку на уряд і держслужби Чорногорії. В Агентстві національної безпеки країни вже заявили про "гібридну війну".

Про це повідомляє Associated Press.

За словами міністра державного управління Мараса Дукаса, державна цифрова інфраструктура Чорногорії зазнала безпрецедентної кібератаки.

Відео дня

Частина послуг були тимчасово недоступні, їх відключили в рамках безпеки. При цьому в уряді запевнили, що безпека облікових записів громадян і компаній в безпеці.

Чорногорія вже повідомила своїм союзникам по НАТО про інцидент. Агентство нацбезпеки заявило, що країна "в даний момент знаходиться в стані гібридної війни".

Як раніше повідомляв УНІАН, парламент Чорногорії через п'ять місяців після повномасштабного нападу Російської Федерації в Україну висловив свою позицію. Влада засудила відкритий акт агресії і військове вторгнення збройних сил РФ в Україну як незалежну і міжнародну визнану державу. 

Пізніше у Подгориці розгорівся скандал, тому що працівники кафе" Рускі Бар " носили форму з символікою російського фашизму - Z. Посольство України направило ноту у відповідні органи влади Чорногорії і чекатиме офіційної реакції.

Вас також можуть зацікавити новини: