Парламент Чорногорії засудив війну в Україні /фото ua.depositphotos.com

Парламент Чорногорії через п'ять місяців після повномасштабного нападу Російської Федерації в Україну висловив свою позицію. Депутати все ж засудили російське вторгнення.

Про це пише видання Pobjeda.

Прийнята резолюція засуджує відкритий акт агресії та військове вторгнення збройних сил РФ в Україну як незалежну та міжнародну визнану державу. У зв'язку з цим парламент Чорногорії звернувся до влади Росії з вимогою негайно припинити війну, яка "прямо підриває суверенітет і територіальну цілісність України, знищує військові і цивільні об'єкти і ставить під загрозу життя мільйонів людей, перш за все цивільного населення".

Відео дня

Крім того, депутати країни просять ООН, ОБСЄ та інші міжнародні організації і держави використовувати "всі можливі дипломатичні, політичні та економічні засоби для стримування Російської Федерації від продовження її агресивних дій на території України".

Також чорногорські парламентарії звернулися до свого уряду, а також політичних і соціальних груп з проханням "беззастережно, відкрито і одностайно засудити цей акт агресії, наскільки він буде мати непередбачувані для безпеки і миру Європи і світу". Прийнятий документ підтримує заходи, прийняті ЄС і країнами-партнерами щодо стримування РФ і готовності Чорногорії повністю їх виконувати.

Як раніше повідомляв УНІАН,  Чорногорія відразу приєдналася до санкцій ЄС проти Росії. У червні глава МВС країни заявив, що планується заморозити майно 34 громадян Росії і України, які потрапили під санкції. Пізніше Мінфіні Чорногорії уточнили список санкцій, тому він скоротився.

27 липня в МЗС Чорногорії повідомили про замороження нерухомості громадянина РФ в Жабляке. Крім того, по санкції потрапило майно російського політтехнолога Марата Баширова, який в 2014 році працював в структурах бойовиків "ЛНР".

Вас також можуть зацікавити новини: