Shell намагається продати Китаю свою частку в проекті "Сахалін-2" / фото REUTERS

Нафтогазова компанія Shell йде зі свого найбільшого СПГ-проекту в Російській Федерації "Сахалін-2". Корпорація веде переговори про продаж своєї частки компаніям з Китаю.

Про це пише Financial Times.

Керівництво Shell намагається компенсувати втрати через тимчасову зупинку роботи в Росії. Адміністрація компанії веде переговори з китайськими Cnooc, CNPC і Sinopec, щоб продати свою частку в проекті "Сахалін-2", а це 27,5%.

Відео дня

У свою чергу китайські компанії згодні на угоду за умови, якщо їм нададуть значну знижку. Таким чином, Shell може зазнати великих втрат, але інших покупців немає.

Довідка УНІАН. Нафтогазовий проект "Сахалін-2" реалізується на острові Сахалін на умовах розділу продукції. Таким чином, 60% газу призначалося Японії. Контрольний пакет акцій належить російській компанії"Газпром". Крім того, до проекту залучені такі компанії як Shell, Mitsui та Mitsubishi. У 2018 році частка Сахалінського ЗПГ, виробництво якого склало 11,41 мільйона тонн, в Азіатсько-тихоокеанському регіоні, за оцінкою "Сахалін Енерджі", досягла 4,8%, на світовому ринку — 3,6%.

Як раніше повідомляв УНІАН, на початку березня компанія Shell оголосила про намір поетапно вийти з усіх російських вуглеводневих проектів.

Разом з тим Bloomberg 9 квітня повідомило, що Shell, попри публічну заяву про відмову від російської нафти, продовжує її купувати використовуючи схему так званого "змішання товару".

За два тижні квітня нафтова промисловість Російської Федерації втратила 7,4% щоденного видобутку. За прогнозами, видобуток ключового експортного товару РФ буде тільки падати. 

Вас також можуть зацікавити новини: