Сенат США остаточно підтримав законопроект з допомогою для України

Тепер законопроект мають направити до Палати представників.

Сенат США остаточно підтримав пакетний законопроект про надання фінансової допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню на суму 95 млрд доларів. Про це в Telegram повідомив замголови фінансового комітету Верховної Ради Ярослав Железняк.

Тепер законопроект, який передбачає допомогу Україні у розмірі понад 60 млрд доларів, мають направити до Палати представників.

"Остаточне голосування за пакет допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню у Сенаті. Вже є 60, з 50-ти необхідних. Для нас важливо щоб було більше, так як це тоді додатковий аргумент для Палати представників. Особливо в контексті скільки республіканців проголосує. Але в цілому вважайте, що вже де-факто Сенат схвалив пакет допомоги Україні. З чим всіх і вітаю", – зазначив нардеп.

Оновлено о 13:50. Железняк додав, що за підсумками всього голосування, всього 70 парламентарів Сенату підтримали проект закону. На 20 голосів більше, ніж потрібно. Проти проголосували 29 парламентарів, в основному – республіканці.

Допомога США для України

Після голосування у Сенаті законопроект, який передбачає допомогу Україні, мають направити на розгляд Палати представників. Однак з ухваленням можуть виникнути проблеми. Спікер Майк Джонсон вже розкритикував законопроект. Він заявив, що нездатність врегулювати безпеку кордонів США робить його неприйнятним у Палаті представників.

Водночас колишній президент США Дональд Трамп розкритикував фінансову допомогу Сполучених Штатів для України, Ізраїлю та Тайваню. Він вважає, що гроші повинні даватися у борг, а не надаватися просто так.

Вас також можуть зацікавити новини: