Експерт пояснив, чого українцям чекати від нового спікера Палати представників США / скріншот

Фундаментальні моменти, які стосуються фінансової допомоги Україні, не зміняться з приходом нового спікера Палати представників США. Можуть лише виникнути процедурні складності.

"Не будемо перебільшувати роль спікера Палати представників США. Вона важлива в процедурних питаннях. Він може затягувати, але він не змінить фундаментальних речей, які стосуються фінансової допомоги Україні. За неї виступають 3/4 членів Палати представників. Всі демократи - 100%, і як мінімум приблизно половина республіканців", - заявив політолог Андрій Піонтковський у коментарі "Еспресо".

При цьому він вказав, що за Україну голосуватимуть, якщо буде контроль. За його словами, можуть бути процедурні проблеми, але допомога Україні все одно буде.

Відео дня

"А друга умова, що президент Байден повинен визначити чітку мету цієї допомоги. Вважаю, що за Байденом це не затримається. Тим більше, що в його історичній промові він говорив про те, що допомога надається Україні для того, щоб вона змогла викинути російських агресорів з усієї території", - підсумував експерт.

Майк Джонсон - новий спікер Палати представників 

Новим спікером Палати представників США став республіканець Майк Джонсон. Президент США Джо Байден закликав Джонсона сприяти виділенню додаткового фінансування для України.

При цьому Джонсон виступив за посилення контролю за виділеними Україні коштами. Також він заявив, що Палата представників розгляне допомогу Україні та Ізраїлю окремо, а не разом, як передбачалося.

Вас також можуть зацікавити новини: