Шольц пообіцяв допомагати Україні / фото ua.depositphotos.com

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що його країна має бути готова до збільшення підтримки України на тлі послаблення підтримки іншими. Як повідомляє n-tv, на конференції Соціал-демократичної партії Німеччини Шольц закликав до наполегливості у підтримці України.

"Ця війна, ймовірно, не закінчиться найближчим часом", – заявив він. Шольц наголосив, що важливо, "щоб ми могли робити те, що необхідно протягом тривалого часу", а саме "продовжувати підтримувати Україну в її оборонній боротьбі".

Німецький канцлер додав, що вторгненням в Україну в 2022 році Росія поклала край загальному розумінню миру і безпеки в Європі. Повинна бути ясність, що "кордони в Європі більше не будуть пересуватися силою".

Відео дня

Шольц також зауважив, що Німеччина повинна бути готова до того, що їй доведеться робити ще більше, "коли інші ослабнуть", натякаючи на політичну ситуацію в США перед президентськими виборами в наступному році. Тому з німецького боку мають бути прийняті рішення, "щоб ми були в змозі це зробити".

 "Президент Путін не може очікувати, що ми відступимо", – підкреслив Шольц.

Німеччина допомагає Україні

Як повідомляв УНІАН, Німеччина передала Україні нову військову допомогу, до якої увійшли боєприпаси, дрони, гранатомети й вантажівки.

У листопаді 2023 року Міністерство фінансів Німеччини ухвалило рішення подвоїти військову допомогу Україні в рамках дотацій на 2024 рік. Військова допомога Києву на 2024 рік становитиме 8 млрд євро.

Раніше Німеччина надала Україні 5 реактивних систем залпового вогню MARS II, 18 бойових танків Leopard 2A6, 80 бойових машин піхоти MARDER, 14 самохідних гаубиць Panzerhaubitze 2000, 3 системи протиповітряної оборони IRIS-T SLM і 2 пускові установки IRIS-T SLS, систему протиповітряної оборони Patriot і дві пускові установки Patriot, а також інші види озброєння та техніки.

Вас також можуть зацікавити новини: