Сергій Шойгу для Володимира Путіна стає небезпечнішим, аніж Євген Пригожин, вважає аналітик / колаж УНІАН зі скріншотів

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу бачить себе на "троні" замість російського диктатора Володимира Путіна, і цей топ-чиновник стає для лідера країни-агресора ще більш небезпечним, ніж свого часу був ватажок приватної військової компанії "Вагнер" Євген Пригожин.

У очільника Міноборони Росії були досить серйозні політичні амбіції, розповів військово-політичний оглядач Олександр Коваленко в ефірі телеканалу FreeДом. "У Шойгу є амбіції - він себе бачить на російському троні замість Путіна, і ці амбіції проявлялися до повномасштабного вторгнення в Україну, коли... Шойгу мало не в ультимативному характері для себе вибив місце №1 в партії "Єдина Росія"...", - заявив експерт.

Аналітик зазначив, що різні силові структури, що входять до складу російського Міноборони, створювали навколополітичні сили і під час виборів на різних рівнях і намагалися "вибиватися". "...Шойгу на сьогоднішній день стає все більш небезпечним для Путіна, навіть більш небезпечним, ніж був Пригожин, який балансував і створював...", - вважає він.

Відео дня

Цікаві новини Росії - сьогодні це варто прочитати

Наприкінці червня підконтрольні Євгену Пригожину "вагнерівці" в РФ влаштували заколот, який різко закінчився "договірняком". Незабаром - 23 серпня, біля російського міста Твер розбився літак, на борту якого перебував Пригожин. Потім у РФ визнали, що ватажок ПВК "Вагнер" знищений. Володимир Путін стверджував, що зовнішнього впливу на літак нібито не було, а в тілах "вагнерівців" знайшли осколки гранат.

7 грудня стало відомо, що в Росії визначилися з датою "переобрання" диктатора на пост президента. Рада федерації держави-агресора вирішила, що наступні вибори президента повинні пройти 17 березня наступного року. Варто зазначити, що Путін у Росії знаходиться при владі вже понад 20 років.

Вас також можуть зацікавити новини: