Шойгу за місяць нарахував понад 1400 "знищених" засобів повітряного нападу України / колаж УНІАН, фото скріншот

Глава Міністерства оборони Росії Сергій Шойгу відзначився новою заявою про "втрати" України у війні з РФ.

Шойгу заявив, що за місяць окупанти "ліквідували" 6 ракет ATACMS і 37 літаків. Такі цифри він озвучив в рамках сьогоднішнього засідання Міноборони РФ.

Всього, згідно зі статистикою Шойгу, за місяць окупанти "знищили" понад 1400 засобів повітряного нападу України. 

"За минулий місяць знищено понад 1400 засобів повітряного нападу противника. У тому числі 37 літаків і 6 оперативно-тактичних ракет ATACMS, виробництва Сполучених Штатів", - нарахував Шойгу.

Він пов'язав "втрати" України по авіації з поставками обіцяних Києву літаків F-16.

"37 знищених літаків - це майже у два рази більше тієї кількості, яка гарантовано обіцяна щодо поставок Україні літаків F-16", - заявив глава Міноборони РФ. 

Також він згадав, що ЗСУ "відчайдушно" атакують бойові порядки Росії на Запорізькому, Донецькому та Херсонському напрямках. 

Статистика Шойгу і Путіна "дуже різна"

Зазначимо, що Росія відома своїми "мінливими" заявами про втрати України у війні з РФ. Нещодавно лідер Росії Володимир Путін і його військовий міністр Шойгу "прокололися" різною статистикою втрат ЗСУ по бронемашинах.

Путін 12 вересня в рамках пленарної сесії Східного економічного форуму заявив, що армія РФ встигла "знищити" в Україні 18 тисяч бронемашин різних класів. Тоді як через місяць (16 жовтня) Шойгу, виступаючи на нараді Путіна, заявив, що втрати ЗСУ по бронемашинах становлять "понад 1,5 тисячі". 

Вас також можуть зацікавити новини: