Рамафоса прибув в Україну 16 червня / фото wikimedia.org

Прес-секретар президента ПАР Сиріли Рамафоси заявив, що їхня делегація нібито не чула ні сирен, ні вибухів у Києві під час свого візиту.

Так він відповів на пост, в якому користувач Twitter цитував Reuters: "Щонайменше два вибухи прогриміли в Києві в п'ятницю, і завили сирени повітряної тривоги, коли африканські лідери почали мирну місію, сподіваючись виступити посередником між Україною і Росією".

У відповідь Вінсент Магвенья написав: "Як не дивно, ми не чули ні сирен, ні вибухів. Програма #AfricanPeaceMission йде за планом".

Оновлено о 19:30 Згодом у коментарі журналістам речник президента ПАР пояснив свій пост у Twitter. За його словами, під час атаки на столицю африканські делегації вже були у Києві, куди прибули після відвідин Бучі.

Магвенья додав, що африканських лідерів після початку повітряної тривоги повели до укриття, однак саму тривогу вони не чули - про неї сказали супроводжуючі делегації. Він уточнив, що вони дійсно не чули ні вибухів, ні роботи протиповітряної оборони у Києві.

"Я не сказав, що я не вірю. Я сказав, що я не чув вибухів. І це правда", - зауважив Магвенья.

Прес-секретар президента ПАР також розповів, що вони бачили у Бучі свідчення російських військових злочинів.

Обстріл Києва під час візиту делегації ПАР

Як відомо, сьогодні вранці в Україну прибув президент ПАР. Разом з іншими африканськими лідерами він хоче представити свій "мирний план" по завершенню війни в Україні. Після Києва він має намір відвідати Москву.

Вранці РФ завдала чергового ракетного удару по Україні. В результаті атаки в Київській області були зруйновані три житлових будинки, ще 15 споруд отримали пошкодження. Постраждали семеро людей.

За даними Reuters, під час атаки африканські лідери пішли в київський готель, щоб сховатися в бомбосховищі.

Вас також можуть зацікавити новини: