Байден запевнив у продовженні допомоги Україні / фото president.gov.ua

Сполучені Штати Америки і Канада продовжать тиск на підозрюваного у скоєнні воєнних злочинів президента Російської Федерації Володимира Путіна через санкції.

Як передає кореспондент УНІАН, про це президент США Джо Байден заявив на спільній прес-конференції з прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо в Оттаві.

Президент США наголосив, що оскільки вже триває другий рік російського жорстокого вторгнення в Україну, єдність США і Канади буде незламною.

Відео дня

"Ми збираємося зберігати тиск на Путіна за допомогою наших історичних санкцій і тарифів. Ми продовжимо забезпечувати Україну військовою підготовкою і обладнанням, гуманітарною допомогою, якої вона потребує", - сказав Байден.

Він додав, що Україні надаватиметься допомога для самозахисту від російської агресії.

Зі свого боку Трюдо зазначив, що сьогодні Канада і США підтверджують "непохитну підтримку українському народу в його захисті від жорстокого варварського вторгнення Путіна".

Санкції проти РФ - останні новини

У Європейському Союзі анонсували 11-й пакет санкцій проти Росії, пов'язаних з агресією РФ проти України.

Японія і Німеччина домовилися посилювати санкційний тиск на Росію у зв'язку з її агресією проти України. Про це заявив прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда на спільній прес-конференції з канцлером Німеччини Олафом Шольцем.

Молдова готує персональні санкції щодо низки людей через війну РФ проти України.