США готуються до атаки іранських об'єктів у Іраку та Сирії / фото ілюстративне REUTERS

Сполучені Штати Америки почнуть атакувати іранські об'єкти в Іраку та Сирії вже цими вихідними. Про це інформує The Wall Street Journal. За даними видання, ні Вашингтон, ні Тегеран не прагнуть розширення конфлікту на Близькому Сході.

"Проте атака на американську базу на північному сході Йорданії за допомогою безпілотника, внаслідок якої загинули троє військовослужбовців, змушує США завдати удару у відповідь", - ідеться у матеріалі.

При цьому автори зазначають, що для адміністрації президента США Джо Байдена такі дії створюють ризик контратаки проти військових баз Близького Сходу, в результаті чого війна між Ізраїлем та ХАМАС у секторі Газа може перерости у ширший регіональний конфлікт, а Білий дім хотів би уникнути такого розвитку подій напередодні виборів.

Відео дня

"Ірану ж пряме військове протистояння зі США загрожує поразкою, а спроба приборкати угруповання на території Іраку та Сирії може заплямувати репутацію Ірану як лідера "осі опору". Жодна із сторін не хоче "перетинати червоні лінії", - пише ЗМІ.

Водночас, уточнюють журналісти, заходи, схвалені президентом Байденом, будуть "багаторівневими" – у них увійдуть як військові дії, так і інші кроки.

"Основна мета – деескалація напруженості. Іран повинен припинити атаки по всьому регіону, тоді як Білий дім і його союзники продовжують переговори про припинення вогню між Ізраїлем і ХАМАС", - резюмує видання.

Конфлікт на Близькому Сході - останні новини

У США політики вимагають від Байдена завдання прямого удару по Ірану. Зокрема, після вбивства трьох американських військових і поранення ще десятків бойовиками, підтримуваними Іраном, республіканці звинуватили голову Білого дому в тому, що він дозволив американським військовим стати "сидячими качками", чекаючи того дня, коли дрон або ракета зможуть обійти захист бази.

Як повідомляв УНІАН, у Йорданії троє військових США було вбито і 25 поранено внаслідок удару дрона.

Вас також можуть зацікавити новини: