Столтенберг прибув в Україну з неоголошеним візитом / фото УНІАН, Сергій Чузавков

Військовий оглядач, колишній речник Збройних сил України Владислав Селезньов заявив, що неанонсований візит генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга в Україну, який відбувся 20 квітня 2023 року, є дуже важливим сигналом. Це свідчить про те, що альянс продовжує підтримувати нашу країну як технічно, так і на дипломатичному рівні.

"Трансформація, яка відбувається в умах не лише єврочиновників, а й чиновників НАТО, є кардинальною. І Столтенберг останнім часом досить прагматичний, і він дуже чіткий в оцінках Російської Федерації як країни-агресора", – наголосив експерт в ефірі телеканалу FREEДОМ.

За словами Селезньова, членство України у Північноатлантичному альянсі є головною гарантією безпеки не лише України, а й усього європейського континенту. І присутність генсека НАТО в Києві свідчить про те, що всі країни-члени альянсу консолідовані й готові підтримувати Україну.

Відео дня

Водночас експерт зауважив, що важливими є не лише слова, а й практичні дії, спрямовані на посилення можливостей українських військових.

"Таким чином, приїзд генсека НАТО Єнса Столтенберга до Києва – це важливий сигнал підтримки України з боку Альянсу. Але для гарантування безпеки країни потрібні й практичні дії, спрямовані на посилення бойових можливостей нашої армії", – додав він.

Візит Столтенберга до України

 20 квітня генсек НАТО Єнс Столтенберг прибув до Києва з неанонсованим візитом. Це його перший візит в Україну від початку повномасштабної війни РФ проти України. Він віддав шану загиблим українським військовим біля меморіалу на Михайлівській площі столиці.

Крім того, Столтенберг відвідав Бучу, яка сильно постраждала від російських окупантів. Міський голова Бучі Анатолій Федорук заявив, що побачені наслідки руйнувань та скоєних росіянами злочинів "глибоко вразили" генерального секретаря альянсу. 

Візит прокоментував президент України Володимир Зеленський. За його словами, це сприйняли "як знак, що Альянс готовий розпочинати нову главу у відносинах з Україною – главу амбітних рішень".

Вас також можуть зацікавити новини: