Поки аеропорт Кабула контролюють американські військові \ фото REUTERS

Представник терористичного руху "Талібан" закликав афганців не збиратися в районі аеропорту Кабула, а йти додому. Заклик стосується людей, у яких немає права на виліт.

Рух стверджує, що з 15 серпня біля аеропорту загинули 12 людей. Раніше президент США Джо Байден говорив про плани вивезти до 65 тис. афганців.

Читайте такожУ Кабулі почали зафарбовувати зображення жінок на вітринах (відео)

Відео дня

"Ми не хочемо завдати шкоди тим, хто знаходиться в аеропорту", - заявив представник руху Reuters. За його словами, причиною смерті 12 осіб стала стрілянина або тиснява на території аеропорту, передає kommersant.

Ситуація в аепопорту Кабула

Аеропорт Кабула контролюють американські військові. Контингент становить приблизно 7 тис. осіб.

Президент США Джо Байден раніше заявив, що на додаток до 10-15 тис. американців планується вивезти з Афганістану від 50 тис. до 65 тис. афганців. Джо Байден вказав, що якщо евакуацію вдасться прискорити до 5-7 тис. осіб на день, то війська будуть виведені з Афганістану до кінця місяця.

Захоплення талібами влади в Афганістані

15 серпня таліби увійшли в Кабул і до кінця дня оголосили, що контролюють всю країну. Президент Ашраф Гані подав у відставку і покинув Афганістан. Після цього в аеропорт почали приїжджати люди, які вирішили покинути країну, почалася тиснява. США підтвердили, що військові відкривали попереджувальний вогонь в аеропорту Кабула для стримування натовпу.