Байден не дозволяв переговори з РФ / фото president.gov.ua

Президент Джо Байден не давав свого дозволу на таємні зустрічі між представниками національної безпеки США і міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим. Про це неназваний представник американського уряду заявив Sky News

Раніше американські ЗМІ повідомили, що група колишніх співробітників Служби безпеки США провела переговори з низкою впливових росіян. Серед іншого обговорювалася потенційна мирна угода РФ з Україною. Як розповіли джерела, в квітні міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров кілька годин розмовляв з американцями в Нью-Йорку.

Зараз, коли інформація стала відома громадськості, представник Держдепартаменту США заперечує, що це була ініціатива Вашингтона.

Відео дня

"Адміністрація Байдена не санкціонувала ці обговорення. І, як ми неодноразово говорили, жодних переговорів про Україну без України", – заявив спікер. 

Американська допомога Україні - останні новини

США вже сьогодні оголосять про передачу Україні касетних боєприпасів, які гостро потрібні на фронті. Снаряди увійдуть в новий пакет допомоги на понад 500 мільйонів доларів. Він також включатиме поставки бронетехніки - БМП Bradley і БТР Stryker.

Крім того, Міністр оборони України Олексій Резніков анонсував хороші новини, пов'язані з поставками боєприпасів. Оптимізмом міністр заразився після бесіди зі своїм американським колегою.

Вас також можуть зацікавити новини: