Топ-генерал США сумнівається, що снаряди КНДР допоможуть РФ у війні / фото REUTERS

Північна Корея, можливо, зможе збільшити постачання артилерійських боєприпасів Росії для війни проти України. Такі дії навряд чи матимуть велике значення в ситуації, що склалася.

Глава Об'єднаного комітету керівників штабів США Марк Міллі зазначив, що переговори між північнокорейським лідером Кім Чен Ином і російським диктатором Володимиром Путіним, ймовірно, призведуть до того, що Пхеньян надасть Москві 152-мм артилерійські снаряди.

"Чи буде це мати величезне значення? Я скептично ставлюся до цього", – цитує Міллі видання The Guardian. "Я сумніваюся, що вона буде вирішальною".

Відео дня

Іноземні уряди і експерти припускають, що Кім Чен Ин, швидше за все, буде поставляти боєприпаси в Росію в обмін на отримання від сучасної зброї або технологій.

Співпраця Росії і КНДР - що відомо

Глава ГУР Міноборони Кирило Буданов повідомив, що російська армія отримує від Північної Кореї снаряди 122 мм і 152 мм, а також ракети до "Градів" советсткого зразка - вони залишилися і КНДР ще з часів СРСР. Відзначається, що Пхеньян вже більше місяця постачає боєприпаси.

Водночас головний редактор Defense Express Олег Катков вважає, що Китай може передавати Росії озброєння через Північну Корею. 

Колишній співробітник Комітету держбезпеки Радянського Союзу Сергій Жирнов в інтерв'ю УНІАН висловив упевненість, що Путін від зустрічі з Кім Чен Іном жодної вигоди не отримає:

"Це була просто путінська дурість, яка триває вже два роки. <…> Дурість у тому, що Путін і Кім Чен Ин зустрілися. У тому, що Путін сказав, що не дотримуватиметься санкцій. Путін влаштував з ним зустріч на космодромі "Східний" - найгіршого місця, для того, щоб показати, що в Російській Федерації нічого не працює, все розкрадається, немає. Дурність у тому, що Путін і Кім Чен Ин зустрілися. У тому, що Путін сказав, що не буде дотримуватися санкцій. Більшого подарунка [для Заходу] Путіна зробити не міг. Це зрозумів навіть Пєсков, який уже намагається відіграти у зворотний бік, говорячи, що нічого не підписали і все не так зрозуміли"

Вас також можуть зацікавити новини: