У КНДР доволі багато артилерійських систем калібрів, які використовуються російською армією / фото REUTERS

Експерт агенції Defence Express Олег Катков розповів, що у Північної Кореї є значна кількість зброї, однак сумнівається, що бронетехніка та інше озброєння викличе у РФ таке ж зацікавлення, як артилерія та боєприпаси, а також запасні частини до них.

У КНДР доволі багато артилерійських систем калібрів, які використовуються російською армією, однак, є питання стосовно кондиції боєприпасів, сказав експерт у розмові з УНІАН.

"За оцінками Military balance, арсенал КНДР складає 22500 артилерійських систем у калібрах 122, 152 міліметри та системи специфічного та непотрібного для РФ 170 міліметрового калібру. В цю кількість також входять 120 міліметрові міномети… Якщо говорити про аж таку кількість артсистем, то ми говоримо і про відповідну кількість боєприпасів, які під них розраховані. І є питання стосовно кондиції цих боєприпасів, бо навряд вони оновлювалися, як мінімум, з 1991 року, а, швидше за все, з середини 1980-х років. Тобто це доволі старі боєприпаси, що буде впливати на їхню надійність. Хоча РФ вже використовує дуже старі артилерійські боєприпаси", - зазначив експерт, припустивши, що кількість артилерійських систем, наявних у КНДР, може бути завищена.

Відео дня

Олег Катков згадує, що під час ірано-іракської війни у 1980-х роках Китай (разом з Радянським союзом) використовував Пхеньян в якості хаба для постачання озброєння Ірану, хоча в публічній площині говорив так само, як зараз – про нейтралітет. Тому, мовляв, варто звертати увагу не лише на те, яку зброю Росії може передати безпосередньо КНДР.

Співпраця РФ в КНДР - деталі

Російська Федерація вже отримує від Північної Кореї снаряди 122 мм та 152 мм, а також ракети до "Градів". Про це заявив очільник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов. За його даними, постачання цих боєприпасів відбуваються вже понад місяць.

Олег Катков заявив, що Китай може передавати в Росію своє озброєння за допомогою Північної Кореї. Водночас КНДР має достатньо своїх боєприпасів, щоб поділитися з РФ.

Вас також можуть зацікавити новини: