Китай може постачати свою зброю в Росію транзитом через Північну Корею / колаж УНІАН, фото REUTERS

Китай може передавати в Росію своє озброєння за допомогою Північної Кореї. Водночас КНДР має достатньо своїх боєприпасів, щоб поділитися з РФ.

Про це головред Defense Express Олег Катков заявив телеканалу "Еспресо". На його думку, Пхеньян може стати хабом, через який Пекін надсилатиме свою зброю Москві.

"Коли ми говоримо про Збройні сили КНДР, то за даними Military Balance в цій країні є на балансі понад 21500 артилерійських систем калібром 120-мм та 152-мм. Це озброєння починається від мінометів. Дійсно, така кількість артсистем значна, але ця цифра говорить про кількість боєприпасів, яка є в КНДР. Тому це вже є загрозою. Адже ці системи та боєприпаси можуть бути передані РФ", - пояснив Катков.

Відео дня

Експерт також зауважив, що Китай неодноразово використовував КНДР для передачі свого озброєння іншим країнам.

"Друга загроза, на мій погляд, полягає в тому, що КНДР може стати хабом для китайського озброєння, яке буде передане Росії. Тут не треба бігати за якимись конспірологічними теоріями. В цій ситуації є досвід Ірано-іракської війни у 80-х роках минулого століття, коли Китай декларував невтручання у цей конфлікт й підтримку дипломатичного вирішення, а натомість передавав озброєння Північній Кореї. Після чого їх не цікавило, куди як ця зброя використовувалась і кому передавалась. Тому ситуація, коли Китай почне використовувати КНДР як хаб для свого озброєння є набагато загрозливішою, ніж сама Північна Корея сама по собі", - додав він.

Китай допомагає Росії у війні – що відомо

Розвідка США неодноразово повідомляла про допомогу Пекіна Москві у сфері військового обладнання.

Радник президента Франції із зовнішньої політики Еммануель Бонн заявляв, що Китай масштабно допомогає рашистам у війні проти України.

Вас також можуть зацікавити новини: