Борис Джонсон закликає допомагати Україні / Офіс Президента України

Колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон попередив, що Дональд Трамп на чолі республіканців не зможе "знову зробити Америку великою", якщо дозволить Україні потрапити до рук Путіна.

Таким чином Джонсон закликав республіканців у Конгресі США, які заморозили пакет допомоги Києву на суму 60 мільярдів доларів, об'єднатися проти Росії, щоб зберегти статус Америки як провідної світової наддержави, пише The Telegraph.

"Якщо ви є партією Рональда Рейгана, якщо ви хочете знову зробити Америку великою, тоді ви не почнете нове президентство республіканців - що цілком може статися - шляхом визнання перемоги Путіна", - сказав Джонсон.

За його словами, це було б катастрофою для Америки і для Заходу загалом.

"Українці - вільна, суверенна, незалежна європейська нація, і те, що з ними сталося, є злочинним і варварським", - додав Джонсон.

На його думку, спікер Палати представників Майк Джонсон є прихильником України, а відправка військової допомоги відповідає національним інтересам США:

"Якщо вас турбує довгострокова здатність Америки залишатися наддержавою, якщо вас турбує демократія в усьому світі, то інвестиції в безпеку України є найбільш ефективною річчю, яку ви могли б зробити".

Також Джонсон закликав дозволити Україні вступити в НАТО: "Це єдиний логічний вихід із ситуації, що склалася".

За його словами, побоювання, що такий крок спровокує Путіна, не можуть перешкодити діям: "Ми спробували це. І подивіться, до чого це нас привело - до найжахливішої війни в Європі за 80 років... НАТО - це організація, яка дає впевненість і стабільність і приносить мир. Дайте українцям те, що їм потрібно".

Як відомо, наприкінці січня Джонсон несподівано підтримав Трампа.

Допомога Україні - заява генсека НАТО

Як писав УНІАН, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявляв, що Україна не може більше чекати, їй негайно потрібні артилерійські боєприпаси і системи протиповітряної оборони.

Затримки з поставками дозволяють росіянам вражати більше цілей і тиснути на лінії фронту, зазначив він.

Вас також можуть зацікавити новини: