У Білорусі після падіння ракети на її території заговорили про "провокації ЗСУ" (відео)

Міноборони Білорусі заявляє, що розглядає дві версії події.

Начальник управління зенітних ракетних військ Білорусі, полковник Кирило Казанцев прокоментував падіння ракети у РБ. Він продовжує стверджувати, що ракета - українська, а сам інцидент - "провокація з боку ЗСУ".

Відповідне відео поширили у Міноборони Республіки Білорусь. "Як зазначалося раніше, в Іванівському районі засобами протиповітряної оборони була вражена ціль, яка прилетіла з українського боку. Бойові розрахунки відпрацювали штатно. Але щодо цього інциденту залишаються питання", - заявив Казанцев.

Міноборони Білорусі заявляє, що розглядає дві версії події:

  • ненавмисний пуск зенітної керованої ракети через низьку навченість розрахунку або несправність ракети; 
  • навмисна провокація Збройних сил України.

На території Білорусі 29 грудня впала ракета - Мінськ звинуватив Україну

У четвер, 29 грудня, Міноборони РБ заявило, що ППО Білорусі збила українську ракету під час масованої ракетної атаки Росії по Україні.

"У ході перевірочних заходів попередньо встановлено, що уламки належать зенітній керованій ракеті С-300, випущеній з території України", — повідомили в МО Білорусі. 

У Міністерстві оборони України заявили про готовність до участі в розслідуванні інциденту з падінням ракети С-300 в Білорусі під час масованої ракетної атаки росіян. Київ готовий запросити до участі в такому розслідуванні авторитетних експертів з-поміж держав, які не пов'язані з підтримкою держави-терориста Росії в будь-якій формі.

29 грудня в Білорусі заявили, що викликали в МЗС посла України Ігоря Кизима, якому був заявлений рішучий протест у зв'язку із зафіксованим нібито "пуском з території України зенітної керованої ракети С-300 у напрямку території Білорусі".

Вас також можуть зацікавити новини: