Ракета на території Білорусі / фото BELTA

Вранці 29 грудня поблизу села Горбаха Брестської області Білорусі впала ракета, попередньо, від ЗРК С-300. Про це повідомляє моніторингова група "Беларускі Гаюн".

"Збита була ракета або впала сама — поки невідомо. За твердженням місцевих пабліків, ракета була знайдена в полі в Іванівському районі, Брестської області. Судячи з опублікованих знімків, це частини ракети від ЗРК "С-300", — йдеться в повідомленні. 

Пізніше пролукашенківські ЗМІ почали сурмити, що на території Білорусі зафіксовано падіння українського ракетного комплексу С-300. Як пише BELTA, про подію негайно був проінформований диктатор Олександр Лукашенко.

За дорученням самопроголошеного глави РБ група фахівців з-поміж співробітників Слідкому й Міноборони Білорусі встановлює причини падіння.

Провладні білоруські ЗМІ пишуть, що розглядаються дві версії події: 

  • Заліт ракети на територію Білорусі. 
  • Ракета збита в результаті роботи систем ППО Білорусі.

Білоруське провладне видання "Пул першого" одразу написало також, що ракета була українською. 

Ракета на території Білорусі / фото BELTA

Оновлено 14:42. Міноборони РБ заявило, що ППО Білорусі збила українську ракету.

"Під час перевірочних заходів попередньо встановлено, що уламки належать зенітній керованій ракеті С-300, випущеній з території України. Детальні деталі події військове відомство повідомить найближчим часом", - повідомили в МО Білорусі.

Заяви Лукашенка про війну в Україні

У березні 2022 року білоруський диктатор заявляв, що Україна "хотіла напасти на Білорусь", тому Росія напала на неї. Тоді ж він і промовив мем "а зараз я покажу, звідки на Білорусь готувався напад" і заявив, що приніс карту.

Лукашенко з 24 лютого 2022 року дозволив Росії запускати ракети з території Білорусі. Крім того, того дня саме з території РБ путінські військові вторгалися в Україну.

10 жовтня Лукашенко заявив, що домовився з Володимиром Путіним про розгортання спільного регіонального угруповання військ.

19 грудня Путін зустрівся із Лукашенком. За неофіційною інформацією, він схиляв білоруського диктатора до прямої участі у війні проти України.

Вас також можуть зацікавити новини: