"Як в СРСР": у Білорусі запропонували призивати в армію студентів

Керівників закладів вищої освіти закликали обміркувати цю ідею.

Державний секретар Ради безпеки Білорусі Олександр Вольфович запропонував повернути практику призову на військову службу студентів.

Таку пропозицію він висловив під час наради з керівниками закладів вищої освіти, пише БЕЛТА. Він сказав, що ректори повинні це обміркувати і подати свої пропозиції до Державного секретаріату Радбезу.

"Як навчати студентів на військових кафедрах, як взагалі вони дивляться і ставляться до того, щоб студентів призивати до Збройних Сил, як це було колись у Радянському Союзі. Адже все нове - це добре забуте старе", - сказав він.

За його словами, на чоловіка, який вступив до вузу, пішов служити, а через рік повернувся на другий-третій курс "зрілим", і "дівчата будуть по-іншому дивитися".

"І він по-іншому осмислить те, для чого він взагалі вступив до вищого навчального закладу. І вже на військових кафедрах можна зменшити кількість годин для навчання в подальшому. Хтось вже усвідомлено вступить на військову кафедру, а хтось вважатиме, що це йому не потрібно, послуживши в армії", - сказав Вольфович.

Що відбувається в Білорусі - останні новини

Як повідомляв УНІАН, на початку березня самопроголошений президент РБ Олександр Лукашенко підписав закон, що вводить смертну кару за держзраду для чиновників і військовослужбовців.

Наступного дня він підписав указ про призов офіцерів запасу на військову службу. Того ж місяця вони сформували зенітний ракетний полк приблизно за 60 кілометрів від кордону з Україною.

Пізніше президент РФ Путін повідомив, що на території Білорусі будують спеціальне сховище для тактичної ядерної зброї.

Лукашенко пізніше заявив, що домовиться з російським диктатором і про розміщення стратегічної ядерної зброї, якщо "треба буде".

Вас також можуть зацікавити новини: