У Давосі Столтенберг пояснив, чому потрібно серйозно наростити поставки зброї Україні

За його словами, щоб завтра сісти за стіл переговорів, сьогодні Україні потрібно поставити якомога більше зброї.

Україна потребує "значного збільшення" постачання озброєнь у ключовий момент війни.

Така підтримка є єдиним шляхом, який здатний привести до початку переговорів щодо врегулювання питання, заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, виступаючи в Давосі, передає Reuters.

"Це поворотний момент у війні і необхідність значного збільшення підтримки України. Якщо ми хочемо завтра знайти мирне рішення шляхом переговорів, нам потрібно надати більше зброї сьогодні", - сказав Столтенберг.

Нагадаємо, міністри оборони близько 50 країн проведуть у п'ятницю переговори на німецькій авіабазі Рамштайн.

Як зазначило видання, в Рамштайні увагу буде привернуто не допомозі від США, а до того, чи скасує Німеччина заборону на відправку своїх бойових танків Leopard 2 в Україну або, хоча б схвалить їх передачу з союзних країн.

Столтенберг зберіг обережність у цьому питанні, заявивши, що консультації тривають, хоча і вітав рішення Великобританії відправити танки Challenger 2 Києву.

Допомога Великобританії Україні

14 січня стало відомо, що британський уряд готується посилити підтримку України, "в тому числі шляхом надання танків Challenger 2 і додаткових артилерійських систем".

16 січня Британія оголосила, що передасть Україні один з найбільших пакетів військової допомоги. Британський міністр оборони Бен Уоллес зазначив, що Лондон готує для ЗСУ ескадрон танка Challenger 2.

Вас також можуть зацікавити новини: