У MI6  попереджають про небезпеку з боку Китаю / фото ua.depositphotos.com

Керівник секретної розвідувальної служби Великої Британії MI6 Річард Мур заявив, що Китай і його комуністичний правитель Сі Цзіньпін "абсолютно причетні" до вторгнення Росії в Україну.

Під час публічного виступу, організованого Politico в Празі він також звинуватив КНР у "сприянні жорстоким діям військової хунти М’янми" та попередив про загрози для інших країн від китайських пасток і технологічних досягнень.

За словами Мура, зараз MI6 виділяє більше ресурсів на боротьбу з КНР, ніж на будь-що інше.

Відео дня

"Коли Путін вдерся в Україну, китайці явно підтримали росіян. Вони повністю підтримали росіян дипломатично, вони утрималися під час ключових голосувань в Організації Об’єднаних Націй, вони абсолютно цинічно повторили всі російські тропи, особливо в таких місцях, як Африка та Латинська Америка — звинувачуючи НАТО і все таке інше", - пояснив керівник MI6.

Небезпека з боку Китаю

У ЦРУ попередили, що Китай готується до можливої війни за Тайвань. Однак за їхніми оцінками, це може відбутися аж у 2027 році.

Навесні Сі Цзіньпін публічно підтвердив, що КНР веде підготовку до війни. 

На думку західних експертів, Китай явно готується до війні проти Тайваню у найближчі місяці, в тому числі працює над зміцненням фінансової системи, щоб захиститися від західних санкцій.

Вас також можуть зацікавити новини: