У МЗС відреагували на бажання РФ повернутися до Ради ООН з прав людини / УНІАН

Російська Федерація намагається повернутися до складу Ради Організації Обʼєднаних Націй з прав людини. Речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко наголосив, що РФ не має отримати такого права, поки не відповість за скоєні злочини. 

Як зазначив Ніколенко у Facebook, минулоріч агресорку було позбавлено прав члена у відповідь на повномасштабне вторгнення до України. Своїми намаганнями повернутися до складу Ради ООН з прав людини Росія намагається довести, що вона може продовжувати безкарно грубо порушувати права людини, скоювати воєнні злочини та злочини проти людяності, додав речник МЗС.

"Позиція України чітка: Росія не має отримати права повернутися до одного з ключових органів ООН, допоки вона не понесе відповідальність за всі злочини. Місце російських воєнних злочинців на лавах трибуналу, а не в Раді ООН з прав людини", – наголосив Ніколенко. 

Відео дня

Росія намагається повернутися до Ради ООН з прав людини

У квітні 2022 року Генасамблея ООН офіційно призупинила членство Росії в Раді ООН з прав людини через повномасштабне вторгнення в Україну. Тоді за це рішення проголосували 93 країни, голоси проти віддали 24 члени, ще 58 утрималися. 

Днями стало відомо про наміри Росії повернутися до складу Ради ООН з прав людини. Для того, щоб отримати таку можливість агресорка намагається домогтися підтримки інших країн. Малим країнам в обмін на голос Кремль пропонує зброю та зерно. 

На такі плани країни-окупанта вже відреагували у Штатах. Спікер Державного департаменту США Меттью Міллер наголосив, що присутність Росії в Раді ООН з прав людини суперечить її діям в Україні.

Вас також можуть зацікавити новини: