НАТО може почати збивати російські ракети / фото REUTERS

У МЗС Польщі заявили, що в НАТО розглядають варіант збивання російських ракет, коли вони летять у напрямку території країн альянсу.

"У НАТО аналізують різні концепції, зокрема, що такі ракети слід збивати, коли вони вже дуже близько до кордону НАТО - але це повинно відбуватися за згодою української сторони та з урахуванням міжнародних наслідків. Тоді ракети НАТО вражали б російські ракети за межами території дії Договору (Альянсу. - Ред.)", - заявив заступник голови МЗС Польщі Анджей Шейна в інтерв'ю RMF FM.

Він підкреслив, що агресор не повинен нав'язувати Альянсу якісь правила.

Відео дня

"Він повинен звикнути до того, що сторона НАТО, сторона демократичних держав, ЄС почне задавати певний тон, коли йдеться про вирішення конфлікту в Україні", - сказав Шейна.

Російські ракети над Польщею - деталі

24 березня 2024 року росіяни завдали масованого удару по Україні, випустивши ракети з Ту-95МС. Одна з ракет під час атаки залетіла на територію Польщі, де пробула понад півхвилини і "повернулася" в Україну.

Міноборони Польщі висловило впевненість, що якби цього ранку російська ракета пролетіла ще трохи далі, вглиб країни, її б встигли збити ще до того, як та б наробила біди.

Тоді по боєголовці відпрацювали б із винищувачів F-16. Чотири борти літаків (два польських і два американських) якраз підняли з цією метою, заявив радник міністра оборони Польщі Мечислав Бенек.

Вас також можуть зацікавити новини: