У Німеччині розслідують, як німецька електроніка опинилася в російських "Орланах" / Міноборони РФ / Facebook

Німецькі правоохоронці розслідують, як електроніка з Німеччини опинилася в російських безпілотниках "Орлан". Фігурантом справи виявився підприємець з громадянствами Німеччини та Росії.

Видання Spiegel пишеи, що Вальдемара В. підозрюють у 26 випадках порушення закону про зовнішню торгівлю. На думку правоохоронців, бізнесмен через свою компанію з Саарбрюккена продавав росіянам компоненти електроніки, які використовують окупанти у своїх безпілотниках "Орлан". При цьому продаж відбувався в період з 2020 року до березня 2023 року.

Зазначається, що підприємець намагався приховати експорт, відправляючи вантаж через треті країни. Загальна вартість угод становить близько 750 тисяч євро.

Відео дня

Чоловік вже знаходиться під вартою нна підставі ордера Федерального верховного Суду в Карлсруе.

Західні деталі в російських дронах - останні новини

Група дослідників з'ясувала, що при виробництві дронів-камікадзе Shahed-136, якими Росія б'є по містах України, використовуються запчастини з США, Японії, Канади, Швейцарії, а також Німеччини.

При цьому Frankfurter Allgemeine Zeitung стверджує, що Москва все ще отримувати Західні компоненти для крилатих ракет "Х-101", двох модифікацій" Іскандерів", а також гіперзвукового"кинджала".

У МЗС Німеччини припустили, що деталі могли поставити до початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну

Вас також можуть зацікавити новини: