У Польщі відреагували на рішення США передати Україні систему ЗРК Patriot

Наявність цих ЗРК надасть змогу Україні ефективно захищатися від атак російських терористів.

Польща високо оцінює рішення США передати Україні протиракетну систему Patriot, наголосив віце-прем'єр, міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак.

Як повідомляє Польське радіо, про це урядовець сказав, коментуючи результати переговорів лідерів України та США під час зустрічі, що відбулася в середу, 21 грудня.

"Пускові установки допоможуть посилити оборонний потенціал нашого сусіда. Це рішення, яке дозволить Україні ефективно захищатися від атак російських терористів, спрямованих на інфраструктуру України", - заявив Блащак.

Блащак також додав, що польську систему протиповітряної та протиракетної оборони модернізують впродовж останніх місяців. У 2018 році Польща замовила пускові установки Patriot, а восени польська армія отримала перші комплекти цього озброєння.

"Ми також замовили зенітну та протиракетну систему малої дальності у рамках програми NAREW у співпраці з британцями. Перша батарея цієї системи вже у Польщі", - поінформував Блащак.

Системи Patriot для України

Як повідомляв УНІАН, 21 грудня Зеленський відвідав Вашингтон, де зустрівся з президентом США Джо Байденом і виступив перед обома палатами Конгресу.

При цьому, Байден оголосив про виділення нової оборонної допомоги Україні на 1,85 млрд доларів США, що, зокрема, включатиме комплекси Patriot і снаряди для них.

Президент США заявив, що на підготовку українських військових для застосування зенітно-ракетних комплексів Patriot знадобиться певний час.

Водночас високопоставлений посадовець Міністерства оборони США сказав, що українським військовим знадобиться "декілька місяців", щоб навчитися експлуатації ЗРК Patriot.

Вас також можуть зацікавити новини: