Експерти прогнозують Росії розвал на менші шматки/ фото ua.depositphotos.com

Створення приватних армій у Росії вказує на підготовку до мафіозної війни за розподіл території РФ.

Про це сказав російський опозиційний політик та соціолог Ігор Яковенко на телеканалі "Еспресо". Він нагадав про власника ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина, якому вдалось створити приватну військову компанію з повним фінансуванням з боку держави.

"В Росії назріває явно процес, який прискорить падіння путінського режиму паралельно з тим, що цей режим зазнаватиме поразки на полі битви. Це те, що називається переходом війни імперіалістичної у війну мафіозну. Зараз відбувається приватизація армії. Адже хто такий Пригожин? Це взагалі патологічне явище – відбувається приватизація армії, перетворення армії на приватну за підтримки держави", - зазначив він.

Відео дня

За даними Яковенка, наразі "Вагнер" становить 20% загальної чисельності російської армії на фронті. Він вважає, що таке розтягування армій свідчить про підготовку до мафіозної війни.

"Це абсолютно патологічна ситуація. І таких приватних військових компаній, трохи менших, майже 20. Є фактично приватна армія в Кадирова, має приватну армію Тимченко, гаманець Путіна. Уже й сам Шойгу також має приватну армію. Це приголомшливо: міністр оборони створює приватну армію! Це при тому, що він фактично є міністром тієї самої армії, яку створено російською державою", - наголосив політик.

На його думку, в результаті серйозної воєнної поразки, такого собі "українського Сталінграда", Путіна припинять боятися й почнеться мафіозна війна за розподіл Росії. 

Розпад Росії - що кажуть експерти

Російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський раніше заявляв, що 27 ПВК готуються розірвати РФ на шматки. За його словами, російська верхівка живе не стільки імперськими фантазіями, скільки цілком конкретною майбутньою боротьбою за переділ власності.

Військовий експерт Олег Жданов стверджує, що оточення президента РФ активно готується до зміни режиму і організовує для себе "запасні аеродроми" в країнах Латинської Америки. 

Вас також можуть зацікавити новини: