У Росії назріває війна за переділ власності та активів / фото ua.depositphotos.com

У Росії створюють нові ПВК не для бойових дій в Україні, а для наступної війни, але вже всередині Росія.

На даний момент в РФ існує 27 ПВК, розповів російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський в інтерв'ю УНІАН

"Для війни з Україною вони не потрібні. Потрібна єдина згуртована керована начальником Генерального штабу Герасимовим армія. Вершина абсурду - у міністра оборони РФ Шойгу є своя ПВК, яка називається "Щит". Ці люди створюють ПВК не для війни з Україною, а для наступної війни. Війна з Україною програна, це розуміють всі розумні люди. І вони готуються до мафіозної війни за величезний переділ власності", - пояснив експерт. 

Відео дня

Він упевнений, що після поразки Росії Путіну і його угрупованню не вдасться втриматися при владі. На думку Піонтковського, російське керівництво не зможе знайти винних у програші і якось це пояснити.

"З відходом путінського угруповання звільняються трильйонні активи. І ці ПВК створюються для боротьби в цьому чорному переділі власності. Половина ПВК - регіональні, їх створюють губернатори, які теж мільярдери у себе в губерніях. Їх мета - утримати власність від таких "пригожиних" або ще якихось амбітних кримінальників", - зазначив політолог.

Експерт стверджує, що російська верхівка живе не стільки імперськими фантазіями, скільки цілком конкретною майбутньою боротьбою за переділ власності. У РФ розуміють, що після війни "ніхто в їх гадючник не полізе" - ні Україна, ні західні країни.

"Україна буде прийнята в НАТО, створить гарантії безпеки для всієї Європи. А в Росії будуть займатися своїми справами - боротися за Норильський нікель, Красноярський алюміній. Сьогодні все це переписано на якихось людей або родичів Путіна, і коли режим впаде, ці величезні активи стануть ласою здобиччю. Ось це найближче майбутнє Росії, і вони вже живуть їм", - підсумував Піонтковський.

Зміна режиму в Росії

Як раніше повідомляв УНІАН, Екс-депутат російської Держдуми Ілля Пономарьов вважає, що Путіна свої вб'ють раніше, ніж він потрапить до Гааги на трибунал через широкомасштабну агресію проти України.

Військовий експерт Олег Жданов стверджує, що оточення президента РФ активно готується до зміни режиму і організовує для себе "запасні аеродроми" в країнах Латинської Америки. 

Політтехнолог і колишній спічрайтер Путіна Аббас Галлямов, прогнозує, що російські еліти можуть прибрати Володимира Путіна від влади в 2023 році, запропонувавши йому "добровільний" варіант - самому піти, залишивши після себе наступника.

Вас також можуть зацікавити новини: