Оточення Путіна активно готується до зміни режиму та організує для себе "запасні аеродроми" у країнах Латинської Америки. Вони розуміють, що після вбивства чи відсторонення Путіна навряд чи зможуть домовитися із Заходом про співіснування.

Як заявив в інтерв'ю OBOZREVATEL військовий експерт Олег Жданов, такі "запасні аеродроми" собі готують військова верхівка та силовики.

"Невідомо, чи зможуть вони домовитися із Заходом, чи ні, чи стане вбивство чи відсторонення Путіна від влади "квитком" або гарантією їхньої безпеки. Тому вони і готують "аеродром", і правильно роблять. А статися це може будь-якої миті. Там ситуація настільки непередбачувана, що одного чудового ранку ми можемо прокинутися, а по російському телебаченню показуватимуть балет "Лебедине озеро". Причому, що далі, то ситуація стає більш непередбачуваною, більш неконтрольованою", - сказав Жданов.

За інформацією, яку експерт отримує від російських джерел, чітко зрозуміло, що в РФ вже розпочалася конкуренція. Кожен клан готує якийсь запасний варіант - у кращому разі це просто втеча з Росії. Втім, кожен розуміє, що Путін може їх просто не випустити.

Жданов наголосив, що для російських еліт та силовиків усунення Путіна - це квиток у нове життя.

"Путін – це їхній щасливий квиток. Тому що Захід може погодитись на зміну режиму та погодитися випустити тих, хто це забезпечить. Не забувайте також і силовий варіант. Якщо Патрушев чи генерали візьмуть владу, це буде перехідний період військового режиму в РФ. Таке також буває. Спершу зносять уряд, потім військова диктатура, а потім уже якісь інші перетворення", - зазначив Жданов.

Розкол у Кремлі: головне

Як зазначали аналітики раніше, для Путіна наступник - питання виживання. У Росії можуть пробачити вождю все що завгодно, крім військової поразки. 

Також була інформація, що олігарх Пригожин підриває режим Путіна. За даними російських ЗМІ, Пригожин хоче створити свою політичну силу, яка матиме на меті відродження Російської імперії.

Вас також можуть зацікавити новини: