Загалом після скарг сусідів у квартирі було знайдено 30 котів та скелетні рештки / фото pixabay

У Сінгапурі до 20 днів ув'язнення засудили 31-річного чоловіка, який недбало ставився до 43 котів у порожній квартирі. Станом на сьогодні це стало найбільшим судовим переслідуванням за жорстоке поводження з тваринами у країні. Про це пише The Independent.

Зазначається, що Мухаммад Даніал Сукірман визнав себе винним у заподіянні "непотрібного болю і страждань" тваринам. Він не давав їм їжі, води та уваги з серпня по листопад 2021 року. 

"Він визнав, що нечасто годував котів і нехтував їхнім комфортом, згідно з судовими документами, про які вперше повідомило видання Today Online. Він також визнав, що середовище, в якому були залишені коти, було брудним, що створювало ризики для здоров'я як для котів, так і для сусідів у квартирі в районі Анг Мо Кіо в Сінгапурі", - йдеться у публікації. 

Відео дня

За словами прокурорів, "це справа, яка створила власний прецедент". Вони зазначали, що штраф був би "занадто м'яким" для чоловіка, через що вони вимагали тюремного ув'язнення з огляду на його "навмисну" поведінку, адже він знав, що коти розмножуються неконтрольовано, проте не дбав про гарні умови утримання. 

У судових документах йдеться, що Сукірман шкодував про свої дії, однак суддя Лоррейн Хо погодилася з прокурорами відправити його до в'язниці та заявила, що його дії становили загрозу для здоров'я сусідів. 

Що відомо про цей інцидент

Вперше про цю справу стало відомо, коли місцева влада відреагувала на повідомлення людей про неприємний запах, який доносився з квартири Сукірмана. Після чого у квартирі виявили понад 30 котів та скелетні рештки. 

Чоловік визнав, що коти належать йому та віддав їх владі. За його словами, після смерті його тещі розмноження котів вийшло з-під контролю, через що умови їхнього тримання стали незадовільними. Під час перевірки було виявлено, що коти не мали доступу до води, їх годували рідко, що призводило до бійок за їжу. 

За даними судових документів, кілька котів мали ознаки травм, інвазії та хвороб.

"Він також не відвідував зазначену квартиру регулярно і не забезпечував котів їжею і водою на щоденній основі через свій довгий робочий день і погане управління фінансами, [бувши] у великому боргу", - зазначили в прокуратурі.

У виданні додали, що в Сінгапурі кожне звинувачення у заподіянні болю та страждань домашнім тваринам карається у вигляді 18 місяців ув'язнення або штрафу розміром 8 818 тисяч фунтів, або і те, і інше. 

Жорстоке поводження з тваринами: останні новини

Як писав УНІАН, раніше у Києві зупинили мікроавтобус з оленями, де правоохоронці виявили, що одна тварина померла. Сталося це через неналежне транспортування тварин. Також водій транспорту не мав жодних документів та дозволів на їхнє перевезення.

Також повідомлялось, що у Німеччині заморили голодом заслуженого 14-разового призера змагань кобилу So Royal. Тварину випадково виявила німкеня Тіна Дамманн на покинутій стайні в Мекленбурзі, серед гусей та овець. Дівчина зазначила, що вона намагалася врятувати коня, годувала So Royal з ложки, але тварина вже не могла сприймати їжу. Через сім днів кобила померла.

Вас також можуть зацікавити новини: