Угорщина продовжує блокувати виділення Україні нового траншу на 500 млн євро / фото ua.depositphotos.com

Угорщина знову заблокувала виділення коштів на зброю України. Йдеться про 8-мий транш на суму 500 млн євро з Європейського фонду миру, грошима з якого державам Євросоюзу компенсують постачання зброї Україні. 

Про це повідомив журналіст "Радіо Свобода" Рікард Джозвяк у своєму Twitter (Х). За його словами, ця тема обговорювалася міністрами закордонних справ країн Європейського Союзу на зустрічі, яка відбулася в Брюсселі 13 листопада. 

"Ще одна дискусія про Україну в Брюсселі сьогодні серед 27 міністрів закордонних справ ЄС. І все ще блокада 8-го траншу (на 500 мільйонів) військової допомоги ЄС для України", – написав Джозвяк.

Відео дня

Угорщина блокує виділення 500 млн євро для України

Вже кілька місяців Угорщина блокує виділення 500 млн євро на компенсацію поставок зброї Україні. Причиною стало те, що Національне агенство з протидії корупції внесло угорський OTP Bank – найбільший банк країни – до переліку спонсорів війни.

У вересні 2023 року Україна виключила банк зі списку спонсорів війни, щоб розблокувати допомогу з військового фонду ЄС.

В Угорщині цей крок назвали "правильним", однак зажадали гарантій, що банк не повернуть до цього переліку в майбутньому. Також глава МЗС Сійярто зажадав виключення з санкційного списку російського підрозділу OTP Bank і чотирьох керівників банку.

Вас також можуть зацікавити новини: