Україна пішла на поступки Угорщині заради грошей / фото REUTERS

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) на вимогу Угорщини оголосило про призупинення статусу міжнародного спонсора війни для угорського OTP Bank.

Як йдеться у повідомленні на сайт НАЗК, статус міжнародного спонсора війни призупинили для OTP Bank, а також п’ятьох грецьких перевізників, яких Україна звинувачувала у нелегальному транспортуванні російської нафти в обхід цінової стелі.

"Таке рішення ухвалене за результатом переговорів між представниками НАЗК і представниками компаній та урядів цих країн щодо припинення співпраці з РФ", – повідомили в НАЗК.

Відео дня

У відомстві зазначили, що в обмін на це очікують розблокування Угорщиною траншу 500 млн євро з Європейського фонду миру й відмови Греції від блокування майбутнього пакета санкцій ЄС, спрямованого на зменшення можливості РФ продовжувати війну.

Ситуація навколо OTP Bank

У травні НАЗК оголосило про внесення найбільшого угорського банку - OTP Bank до списку спонсорів війни через позицію керівництва фінустанови продовжувати працювати в РФ та визнання так званих "Л/ДНР".

У відповідь на це Будапешт заявив, що блокуватиме подальше введення санкцій поти РФ і виділення Києву нових траншів з Європейського фонду миру.

Вас також можуть зацікавити новини: