Угорський кордон теж стане проблемним з понеділка / фоото REUTERS

Угорські перевізники з понеділка приєднаються до своїх польських колег у блокаді західного кордону України. Про це йдеться у заяві Асоціації угорських автоперевізників.

Зазначається, що угорська поліція дозволила проведення акції протесту на кордоні. Транспортники розпочнуть "демонстрацію" на угорському боці кордону недалеко від прикордонного пропускного пункту "Захонь-Чоп".

Як саме виглядатиме ця демонстрація, прямо не уточнюється, але сказано, що угорці діятимуть "подібно до того, як це робили польські та словацькі водії вантажівок останніми тижнями".

Відео дня

Вимоги угорських перевізників ті ж самі, що й у поляків – повернення до системи ліцензування українських перевізників, що працюють в ЄС.

Блокада західного кордону України

Як писав УНІАН, від 6 листопада польські перевізники блокують пропускні пункти на кордоні України з Польщею. Поляки невдоволені високою конкуренцією, яку українські водії склали їм на європейському ринку після минулорічного скасування системи ліцензій для українців в ЄС. Через це обсяги українського експорту через Польщу впали на 40%.

Короткотривалу акцію аналогічного змісту на спільній ділянці кордону провели водії вантажівок зі Словаччини. Але вони погрожують відновити протест, якщо їхні вимоги не буде виконано.

Вас також можуть зацікавити новини: