Ця війна стане перемогою України і стратегічною поразкою Росії / фото ua.depositphotos.com

Україна здобуває "перемогу на полі бою" у розв'язаній Росією війні.

Про це заявив офіційний представник Держдепартаменту США Нед Прайс передає The Guardian.

"Те, що ми бачили від наших українських партнерів, - це не що інше, як перемога на полі бою", - заявив Прайс.

Відео дня

Прайс зазначив, що українські сили не дозволили Росії взяти Київ. У підсумку ця війна стане перемогою України і стратегічною поразкою Росії.

"Зараз вони виграють битву за Україну. І це не дивно, тому що вони борються завзято, рішуче, наполегливо, але також і з величезним обсягом допомоги в сфері безпеки, яку також надають Сполучені Штати і близько 30 з гаком країн з усього світу. Це буде перемога України. Це буде стратегічна поразка Росії. Як би і коли б це не сталося, ми впевнені в цьому", - сказав Прайс.

Представник Держдепу відповідаючи на питання про готовність надавати Україні важке озброєння зазначив, що США надають Україні ту зброю, що необхідна нашій країні для нового типу битви, яка розгорнеться на Донбасі і на півдні країни.

"Ми впевнені, що завдяки нашій постійній підтримці, а також рішучості і завзятості, які продемонстрували наші українські партнери, вони вийдуть переможцями", - сказав Прайс.

При цьому він попередив, що ще доведеться зіткнутися з невдачами і новими фактами звірств російських окупантів в Україні.

"Попри те, що ми продовжуємо бачити, як наші українські партнери виходять переможцями в ключових битвах, ми будемо стикатися з невдачами, будемо свідками нових звірств, зіткнемося з додатковою жорстокістю", - додав Прайс.

Війна Росії проти України

Як повідомляв УНІАН, 24 лютого Росія вторглася на територію України. Путін назвав війну з суверенною державою "спеціальною військовою операцією", покликаною нібито "демілітаризувати" і "денацифікувати" країну.

Окупанти з небаченою зухвалістю і жорстокістю обстрілюють житлові райони українських міст і населених пунктів, використовуючи артилерію, реактивні системи залпового вогню і балістичні ракети.

Майже 5 млн українців, рятуючись від війни, залишили свої будинки і виїхали за кордон, ще мільйони стали внутрішньо переміщеними особами. За підрахунками ООН станом на 18 квітня в результаті дій російських окупантів в Україні загинули 2072 мирних жителя. 2818 осіб було поранено.

Вас також можуть зацікавити новини: