Експерт розказав, уряд якої великої країни не наклав жодних санкцій на Росію

За словами аналітика Михайла Кольцова, намагаються не накладати санкції проти РФ ті країни, які раніше мали тісні економічні зв'язки з агресором.

Уряд Китайської Народної Республіки станом на сьогодні не наклав жодних санкцій проти Російської Федерації.

Про це заявив керівник відділу навчання та розвитку аналітичної компанії YouControl Михайло Кольцов в ефірі інформаційного телемарафону.

"Якщо ми говоримо про санкції саме від урядів, то лідером є Сполучені Штати, на другому місці йде Велика Британія, далі - Швейцарія, Європейський союз та Японія. Швейцарія наклала 887 санкцій, переважно стосовно фізичних осіб. Найменше - це ті, хто взагалі не наклав санкції. Китай є абсолютним лідером, тому що він не наклав жодних санкцій", - сказав він.

Також він додав, що намагаються не накладати санкції проти РФ ті країни, які раніше мали тісні економічні зв'язки з агресором. Це - Сербія, Угорщина, африканські країни.

Як повідомляв УНІАН, станом на середину травня 1439 іноземних компаній з 70 країн та 55 галузей економіки скоротили, призупинили або припинили свою діяльність в Росії.

Нагадаємо, Державні нафтопереробні компанії Китаю уникають нових контрактів з Росією на переробку сировини. Однак умови за вже чинними договорами вони збираються виконувати.

17 березня Національний банк України звернувся до китайських платіжних систем China UnionPay і UnionPay International із закликом вийти з платіжного ринку РФ. Зокрема НБУ закликав припинити обслуговування всіх операцій з платіжними картками China UnionPay і UnionPay International як на території РФ, так і випущених банками з РФ за її межами.

У свою чергу США пригрозили Китаю масштабними санкціями експортним контролем. У Вашингтоні побачили ознаки того, що Народно-визвольною армія Китаю підтримує Збройні Сили Російської Федерації.

При цьому Київ запропонував Пекіну виступити одним з гарантів безпека.

Вас також можуть зацікавити новини: