Світлана Тихановська / фото REUTERS

Білоруська опозиціонерка Світлана Тихановська перебуває за кордоном і ніяк не впливає на ситуацію в країні. Мало того, в її так званому "уряді" опинилися колишні чиновники і силовики режиму Олександра Лукашенка з підозрілими біографіями.

Як розповіла білоруська опозиційна журналістка Наталія Радіна, ніякого "уряду" у Тихановської немає:

"Навіть не варто цю групу людей таким чином називати. Це група людей з дуже підозрілими біографіями. В основному там колишні чиновники Лукашенка, які вірою і правдою служили йому не один десяток років, а також силовики, які також працювали на злочинний режим Лукашенка роками. Я нагадаю, що сам Лукашенко не легітимний, починаючи з 96-го року, коли він по суті узурпував владу".

Вона додала, що до Світлани Тихановської ставлення, як до символічної фігури, до людини, яка випадково опинилася в такій ситуації, не більше того.

Також Наталія Радіна зазначила, що білоруси готові до зміни влади, тому що ненавидять режим Лукашенка.

Що відбувається в Білорусі - останні новини

Раніше повідомлялося, що тим часом 16 січня  у Білорусі стартували спільні з Росією льотно-тактичні навчання авіаційних підрозділів збройних сил, що входять до складу авіаційного компонента "регіонального угруповання військ".

Напередодні до Білорусі прилетіли вісім російських винищувачів (чотири Су-34 і чотири Су-30), а також чотири вантажних борти повітряно-космічних сил Росії.