Нападник вже потрапляв в поле зору правоохоронців / колаж УНІАН, фото REUTERS

У Парижі чоловік вбив німецького туриста та поранив ще двох перехожих, ймовірно, діючи з терористичною метою. Про це повідомляє BBC.

Напад стався біля Ейфелевої вежі близько 21:00 за місцевим часом у суботу. 26-річний громадянин Франції іранського походження, який вже потрапляв в поле зору служб безпеки, напав на перехожих з ножем. 

Він смертельно поранив німецького туриста, який гуляв з дружиною. Життя жінки врятував таксист, що був поряд. Після цього нападник втік через найближчий міст на інший берег річки Сена. Там він напав ще на двох людей, зокрема вдаривши 66-річного британця молотком в око.

Відео дня

Лише тоді на місце прибула поліція, якій вдалося затримати агресора, застосувавши проти нього електрошокер. Двом постраждалим – французу віком близько 60 років і британському туристу – надали допомогу екстрені служби, їхньому життю нічого не загрожує.

Міністр внутрішніх справ Франції Жеральд Дарманен розповів, що нападник кричав "Аллаху Акбар", що по-арабськи означає "Бог – великий". Після затримання він розповів поліцейським, що засмучений тим, що "так багато мусульман гине в Афганістані та Палестині". Також він висловив переконання, що Франція причетна до смертей палестинців у Газі.

Поліція повідомила, що чоловіка звільнили з в'язниці в 2020 році після чотирьох років відбування покарання за планування нападу, і він мав проходити лікування від психічних проблем.

Напади ісламістів у Франції

Як писав УНІАН, менше двох місяців тому у французькому містечку Аррас ісламіст російського походження вбив шкільного вчителя та поранив ще кількох педагогів. Нападник був затриманий поліцією.

А за два роки до цього, у жовтні 2020-го, молодий чеченець вбив шкільного вчителя в передмісті Парижу та відрізав йому голову. При спробі затримання поліцейські застрелили підозрюваного. Пізніше вбивцю з великими почестями поховали в Чечні.

Вас також можуть зацікавити новини: