В Росії олігархи та уряд невдоволені діями Путіна / скріншот

Російський правозахисник та опозиціонер Марк Фейгін заявив, що серед олігархів, а також представників уряду та силових структур РФ зростає невдоволення президентом Росії Володимиром Путіним. Чергові вибори та невдачі окупантів на війні в Україні його тільки посилюватимуть.

В ефірі телеканалу FREEДОМ Фейгін зазначив, що вибори в Росії давно перестали бути процедурою голосування. Населення РФ не стане показувати своє невдоволення черговою "перемогою" Путіна на виборах, хоча владу РФ думка народу не сильно й цікавить.

"Нарікання і невдоволення повинні проявитися зовсім в іншому – в активності якоїсь частини еліти, яка і без того всім незадоволена. Ось олігархи дуже незадоволені. В армії є невдоволення, але більше у верхніх ешелонах, тому що нижні не питають чини, а ось у верхніх ешелонах проблема є в генералітеті. Тому що весь час вони повинні все робити своїми руками, розумієте? Замість того щоб припинити війну, вони повинні її продовжувати, а перспективи її, м’яко кажучи, неочевидні", – вважає Фейгін.

Відео дня

За його словами, незадоволені діями російського диктатора також у силових структурах та деяких частинах уряду.

"Тому, що їх же змушують працювати, їм обмежують право виїзду, їх змушують працювати на цій ниві, збирати людей. Думаю, що необхідно чекати руху, можливо, у верхніх шарах – "верхівкового" руху. Але він теж буде результатом якоїсь очевидної публічної поразки. Якщо до Криму увійдуть війська Збройних сил України, це може стати приводом, щоб щось змінити, щось припинити, якось впоратися з Путіним. Шанс є, він не нульовий, але й не варто на нього сподіватися сильно", – наголосив Фейгін.

Доля Путіна: чи буде в Росії опір диктатору

Представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов заявив, що більшість російської еліти вже не вірить у здатність РФ перемогти у розвʼязаній проти України війні. Однак вони вірять у можливість виходу на "нічию". Водночас готовності до опору в елітах Росії поки немає.

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк вважає, що російські еліти стали заручниками необдуманої стратегії Путіна. Вони прекрасно розуміють, що дії диктатора лише погіршують їхнє становище. Подоляк переконаний, що в РФ неодмінно виникнуть внутрішні змови.

Вас також можуть зацікавити новини: