Білоруські вертольоти залетіли до Польщі / скріншот

Не виключено, що найманці ПВК "Вагнер" вже перебувають на території Польщі.

Таку думку висловив військовий експерт, полковник Збройних сил України у запасі та військовий льотчик-інструктор Роман Світан, коментуючи те, що 1 серпня білоруські вертольоти вторглися в повітряний простір Польщі.

"Льотчики, які зайшли на територію Польщі, точно знали, що вони перетинають держкордон і заходять на територію суміжної держави. Це могло бути виконання бойового завдання. Саме таке завдання і було виписано: зайти на такій-то висоті... На цій висоті точно бачать локатори", - упевнений він.

Експерт не сумнівається, що поляки бачили, що вертольоти з Білорусі залетіли на їхню територію.

"Всі все бачили, просто ніхто нічого не зробив. Ну, поляки, принаймні, нічого не зробили, а росіяни - велике питання... Мі-24 і Мі-8 можна використовувати як транспортники. У Мі-24 диверсійна група поміститься, і у Мі-8 теж поміститься ДРГ. За великим рахунком, ці дві вертушки могли скинути ДРГ, якщо це треба було. І таке бойове завдання могло бути. Тобто, можна сказати, що "варнерівці" вже можуть бути на території Польщі. Гіпотетично", - додав Світан.

Білоруські вертольоти залетіли до Польщі - що повідомлялося

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 1 серпня два вертольоти ВПС Білорусі порушили повітряний простір Польщі. Примітно, що Варшава не відразу підтвердила порушення кордону. Повідомлялося, що нібито білоруська сторона попередньо повідомила Польщу про проведення навчань.

Наступного дня білоруських пілотів, які вторглися в повітряний простір Польщі, перебазували у Мачулищі. На аеродромі їх зустрічали силовики.

Вас також можуть зацікавити новини: