У ЗМІ нагадали про гучні заяви Трампа щодо війни в Україні / фото REUTERS

У листопаді 2024 року у США відбудуться президентські вибори. Одним із кандидатів на посаду є Дональд Трамп, відомий, зокрема, своїми гучними заявами щодо війни в Україні.

The Times нагадало, що він обіцяв припинити війну в Україні в перший день його перебування на посаді. Ці заяви, здається, ґрунтуються на його самовпевненості як учасника переговорів, наголошує видання. Він також відмовився говорити про свої сподівання щодо того, яка сторона виграє війну. 

Проте цим заяви Трампа не обмежилися. У лютому він сказав, що не захищатиме країни НАТО від Росії і "заохочуватиме" Москву "робити все, що їм заманеться". Країни Альянсу екс-президент США неозноразово звинувачував у тому, що вони не виконують своїх фінансових зобов’язань витрачати 2% ВВП на оборону.

Відео дня

"Під час свого першого терміну він погрожував вивести США з НАТО, якщо країни не будуть платити більше на оборону, що стимулювало великі додаткові витрати. У відеозверненні передвиборчої кампанії на тему "Запобігання Третій світовій війні" він говорив про необхідність "завершити процес, який ми розпочали під моєю адміністрацією, фундаментально переоцінивши мету та місію НАТО", – йдеться у матеріалі. 

Вибори у США: ви могли це пропустити

Основними кандидатами на пост президента США за підсумками виборів 2024 року вважаються чинний лідер Джо Байден та його попередник Дональд Трамп. Проте, за результатами опитування Bloomberg, Байден програє Трампу в усіх ключових штатах: Аризоні, Джорджії, Пенсільванії, Мічигані, Північній Кароліні, Неваді та Вісконсині.

При цьому значна частина респондентів занепокоєна обидвома кандидатами. Питання викликає вік Байдена, натомість Трампа вони вважають небезпечним.

Видання Politico пише, що перспектива перемоги Трампа на виборах непокоїть розвідників США. Під час свого першого терміну він прагнув змін у розвідувальних агентствах. Не виключено, що в разі обрання на новий термін Трамп зажадає переглянути роботу розвідки таким чином, що це може призвести до безпрецедентного рівня її політизації. 

Вас також можуть зацікавити новини: